sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Eka viikonloppu takana



Hiphei täällä ollaan!

Sijaintina siis Klagenfurt, Itävallan eteläosassa sijaitseva n. 95000 asukkaan kaupunki. Tällä hetkellä elän kolmannen täällä viettämäni päivän iltaa ja olotila on onneksi rauhoittunut alkujännityksestä jo huomattavasti. Koetan siis kirjoitella vähän tähän astisista kokemuksistani.

Ensimmäisenä päivänä paikallinen vaihtokoordinaattori tuli henkilökohtaisesti hakemaan meidät lentokentältä ja vei meidät majoituskohteisiimme. Luksusta! Minä suuntasin varaamaani hostelliin tarkoituksenani majoittua siellä ensimmäiset viisi päivää. Asuntolan ovet aukeavat vasta ensi keskiviikkona (15.9.)

Perjantain aikana tutustuin lähinnä keskustaan eivätkä väsyneet silmäni, kahden tunnin lentoa edeltävän yön unien vuoksi, olisi paljon enempää kestäneetkään. Loppu ilta menikin hieman jännittävissä tunnelmissa kärvistellen. Puolivuotinen tunti jotenkin vähän pitkältä ajalta.


Lauantaina olimme sopineet kahden muun suomalaistytön kanssa lähtevämme katsastamaan paikallisesta Ikeasta halpoja hyötytarvikkeita. Keskustasta kun ei tuntunut löytyvän muita kuin 50 euron satiinilakanoita ja kalliita sisustus tuotteita. Yksi kiva kesämekko ja pari teepaitaa kuitenkin löytyi :). Matkalla kuulin myös mahdollisuudesta asua muutama päivä ilmaiseksi erään saksalaistytön tyhjässä huoneessa. Tyttö itse oli lähdössä kotiinsa lomailemaan ennen opiskelujen alkua. Tartuin heti tilaisuuteen, sillä hostelli asuminen ja muiden ihmisten varominen hirveän tavaramääräni kanssa oli yllättävän stressaavaa. Lisäksi saisin säästettyä kolmen päivän hostelli maksut. Illalla nautimme salaatista ja juustoista sekä fiilistelimme ja spekuloimme tulevaa vaihtoaikaa.




Tänään muutin siis muutamaksi päiväksi tänne WGhen (wohgemeinschaft aka. kimppakämppä). Matkaa hostellilta tänne kämpille on noin kilometri mutta se tuotti yllättävää tuskaa tällä tavaramäärällä. Mukana on siis matkalaukku täynnä vaatteita, lautailutarvikkeet, talvitakit, pussi jossa on liinavaatteita ja pyyhkeitä, reppu jossa on läppäri sekä koulutarvikkeita ja käsilaukku jonka sisällä mm toinen laukku, saniteetti kamaa jnejnejne.



Selvitimme myös Pädagogische Hochschulen tarkan sijainnin ja kävimme katselemassa sitä ulkoapäin. Paikansimme myös kauniin sinisen Wörthersee-järven ja lounastimme sen vieressä sijaitsevassa Italialaisessa ravintolassa. Toivottavasti ilmat pysyvät vielä hetken lämpiminä jotta saisimme viettää ainakin yhden rantapäivän Strandbadissa.

1 kommentti:

  1. Ja joo, en tohon tuli jostain syystä tollanen ärsyttävä alleviivaus jota en enää iltamyöhällä osannut räplätä pois. Ohjeita odotellessa :)

    VastaaPoista