perjantai 17. syyskuuta 2010

Koulu-ja asuntolaelämä aluillaan



Nyt on alkanut ns. oikea elämä täällä Klafussa. Koulu alkoi viimeviikolla. Kuvassa ensimmäinen lounaani koulun vieressä sijaitsevassa Schnitzelweltissä. Ei ehkä voi ottaa tällasen vetämistä tavaksi.

Ensimmäisen viikon asioiden hoitoon kuuluivat myös Itävaltalaisen prepaidin hankkiminen, pankkitilin avaus ja pyörän vuokraaminen. Oli pieni shokki huomata että Visaa ei voi pitää täällä itsestäänselvyytenä vaan Maestro kortittomalle ainoa vaihtoehto on usein käteinen. Pyörän sai vuokrattua vaivattomasti koulumme lähellä sijaitsevasta pyöräkaupasta. Käytetystä pyörästä maksettiin ensin ostohinta josta pyörän palauttaessa saa puolet takaisin. Omasta mielestäni aika toimiva systeemi.

Hurraa! Olen muuttanut kolmannen ja viimeisen kerran Klagenfurtissa. Lopullisena sijaintina Nautilusweg 11/Universitätsstr. huone 221. Keskiviikkona 15.9. raahasin kamppeeni tuosta reilun kilometrin päässä sijaitsevasta WGstä tällä kertaa ystävän avustuksella bussilla. Päivä oli helteinen joten apua todella tarvittiin.

Ensikohtaamiseni huoneen kanssa oli innostuksen ja hermostuksen sekainen. Japanilainen(!) kämppikseni oli heitellyt tavaransa ympäri huonetta ja ihmettelinkin että miten saisimme huoneen järjestettyä niin että tilat olisivat molemmille mieluiset. Kuitenkin pian tapaamisemme jälkeen huomasin että yhteiselomme tulisi varmasti olemaan vaivatonta. Hyvä tuuri seurasi minua jälleen kivan kämppiksen muodossa :). Asuntola on erittäin hyvätasoinen (hotelli), mutta huoneesta puuttuivat lakanat, peitot ja tyynyt, keittiöstä astiat ja täytyipä minun ostaa myös huonevalo, huonekasvi ja pyykkikorikin.

Tulin valitettavasti hyvin flunssaiseksi, joten keskiviikon jälkeen en päässyt enää kiinni kouluelämään. Perjantaiksi suunniteltu Wörtherseen reissukin peruuntui koska satoi kaatamalla koko päivän. Onneksi koulussa olo onkin tähän asti koostunut enimmäkseen liian helpoista englannin tunneista ja byrokratian rattaissa pyörimisestä. Aionkin tällä viikolla kysellä josko voisin luistaa englannin kurssilta, sillä adjektiivipelien ja nimenmuistamis-leikkien jankkaaminen englanniksi tuntuu aika turhauttavalta yliopisto-opiskeluun verrattuna. Aion ehdotttaa että voisin auttaa joissakin kv-toimiston kääntötehtävissä ja saada 2 opintopistettä järkevämmin. Tällä viikolla alkaa vihdoinkin se saksa, jota toivon pääseväni opiskelemaan intensiivisesti keskiviikosta alkaen.


Muuten aikani onkin mennyt asuntolan ihmisiin tutustuessa. Torstaina lähdetään Oktoberfesteille, joten siitä reissusta lisää tuonnempana. Bis bald!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti